Det är viktigt att du alltid tar hand om din hörsel. Speciellt om du befinner dig på ett evenemang med mycket folk och hög volym. Utsätter du dig för mycket höga ljud, blir både din hörsel sämre, samt att du kan få tinnitus. Förhindra att detta sker genom att ta hand om dina öron och din hörsel.

Ta hand om dig själv

Tinnitus gör att du hör små susningar, pip samt tjut. Får du försämrad hörsel kan det även påverka din förmåga att förstå och hänga med i konversationer. Det är därför viktigt att du använder dig av öronproppar vid festivaler eller konserter. Du kan även använda öronproppar när du sover, åker motorcykel eller när du befinner dig på andra platser med mycket omgivningsbuller.

Just buller är något som gör mer skada än du kanske tror. Det kan till exempel ge dig koncentrationssvårigheter sömnproblem. Problemen uppstår eftersom det blir så mycket ljud för hjärnan att ta in och bearbeta. På lång sikt kan de här problemen leda till en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Du kan göra olika tester och undersökningar om du är orolig för din hörsel. Köp även öronproppar som är avgjutna för just dina öron. Läs mer här